Tahir Büyükkörükçü Hocamızın vefatının seneyi devresinde rahmetle minletle anıyoruz. Tahir hocamızın vaazu nasihatlarını öğrencilerimizle buluşturduk.
Konyanın manevi mimarlarından büyük İslam Alimi Tahir Büyükkörükçü Hocaefendinin, vefatının üzerinden 14 yıl geçti. Merhum Büyükkörükçü hayatı hep mücadeleyle geçerken, ömrünü davasına adadı.
TAHİR BÜYÜKKÖRÜKÇÜ KİMDİR?
1925 Konya doğumlu. Ebû Saîd Muhammed Hâdimî Hazretleri’ne dayanan, dolayısıyla Seyyid olma şerefine nâil olan nesli, ilme hizmet etmiş insanlarla doludur. Dedesi Abdurrahman Efendi çok temiz bir müslüman, babası Körükçü Mehmed Efendi marangozlukla iştigal eden saf bir mü`mindir. Tahir Hoca, ilkokulu mahalle okulunda okudu. Konya'da Karma Ortaokulu olarak bilinen meşhur okula devam etti. Üçüncü sınıfta okuduğu sıralar, bir gün Kapu Camiine gider. Cami kürsüsünde bir hoca efendi çok etkili bir üslûpla cemaate vaaz etmektedir. Vaazdan öylesine etkilenir ki, içinden 'ben de böyle ilim sahibi ve güzel konuşan bir vaiz olsam' diye geçirir. Daha sonra bu okulu bırakarak bu vaizden dersler almaya başlar. 1940 yılında siyasi baskılara ve yasakçı tutumuna rağmen kitaplarını gömleğinin içinde saklayarak hocasından icazet alıncaya kadar tek başına kararlı bir şekilde eğitimini tamamlar. Konya'nın Meşhur hoca efendilerinden Hacı Veyiszâde Mustafa Kurucu Hocadan Hadis ilmini öğrenir. Ebû Said Muhammed Hâdimi hazretlerinin Berika adlı eserini de, Kurucu Hoca'dan okur. Bu arada, o günün hafızlık merkezi olan Bulgur Tekkesinde hafızlık çalışmalarına devam eder. Fırsat buldukça da Hacı Hâki Efendiden Farsça dersleri alır. Konya’nın Hocası, Büyük İslam Alimi Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi, 86 yaşında 5 Mart 2011 günü sabah saatlerinde vefat etti. Büyükkörükçü, 4 evlat babasıydı.
Adres:
Lalebahçe Mahallesi Kılıçhan Sokak Numara 4 Posta Kodu 42140 Meram/KONYA
Telefon
0332 325 12 12